Učenci podružnične šole Lokev objavljajo nekaj vtisov, ki so jih zapisali takoj po izletu.

Danes smo bili v Piranu. Ogledali smo si akvarij. Videli smo Tartinijev trg, mestno hišo, cerkev Sv. Jurija …. Bil je čudovit izlet. (Živa)

Šli smo na sprehod ob morju. Jedli smo sladoled. Zelo mi je beli všeč akvarij. (Ana)

Izlet je bil zelo lep. Kupila sem si hobotnico; obesek za na torbo. Pogledali smo si tudi najstarejšo hišo Benečanko. (Kresna)

Danes smo videli v Piranu Tartinijev trg. Moji najlepši zgradbi v Piranu sta mestna hiša in akvarij. Šli smo čisto na konec polotoka. (Denis)

Na izletu sem videl: ribice v akvariju, cerkvici sv. Petra in Jurija, staro hišo Benečanko in za nazaj smo videli še dron in galebe ki so se želeli igrati z njim. (Naj in Lara)

Videl sem malega morskega psa. Gospa vodička nam je povedala veliko zanimivih stvari o morskih živalih. Dober je bil tudi sladoled. (Anej)

Danes smo šli v Piran. Z avtobusom smo se odpeljali do pokopališča. Ogledali smo si akvarij. Videla sem veliko rib celo morskega psa. Kupila sem si magnetek. Voznik avtobusa nas je pohvalil, da smo pridni. V Piranu mi je bilo zelo všeč. Še kdaj si želim iti v Piran.  (Dajana)

Na Tartinijevem trgu nam je učiteljica povedala nekaj zanimivosti o Piranu. V akvariju mi je bilo zanimivo, da smo se lahko dotikali morskega ježka, morske zvezde in brizgača. (Gina) 

Danes, 9. 5., smo se odpravili v Piran. Prva točk je bil Tartinijev trg. Na Tartinijevem trgu smo pojedli malico. Po malici smo se odpravili v akvarij. Ko smo prišli do akvarija, smo morali malo počakati. Med tem časom smo si lahko kupili kakšen spominek. Jaz sem si kupil verižico z delfinčkom. Ko smo prišli noter v akvarij, smo videli različne vrste rib. (Mathias)

Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Piran. Ko smo prišli v Piran, smo se najprej sprehodili do Tartinijevega trga. Tam smo pomalicali in si ogledali Tartinijev kip. Potem smo odšli  do akvarija, kjer smo zagledali prodajalko, ki je prodajala verižice, zapestnice in druge igrače. Kupili smo spominke in jih pospravili v nahrbtnik. Nato smo odšli v akvarij. V akvariji smo si ogledali različne vrste rakov, rib, hobotnic, skatov, videli smo še morskega psa. Ko smo prišli iz akvarija, smo se sprehodili po Piranu in šli na sladoled. Po sladoledu smo šli na avtobus in se odpeljali z njim nazaj v Lokev.(Val)

V akvariju smo videli mnogo rib in meduz. Videli smo celo hobotnico in morsko mačko. Kupili smo si lahko spominke in šli na sladoled. Ko smo se vračali z avtobusom domov in smo šli v predor, so se v avtobusu prižgale modre luči. Bili smo kot v akvariju. (Aljoša)