V Sežano prispemo predvidoma ob 16h.

Kot vsak dan doslej smo dan začeli z jutranjo telovadbo. Po okusnem zajtrku smo se odpravili na daljši pohod. Šli smo na Veliko Radensko steno in občudovali čudovit razgled. Nato smo se spustili do Radenskega kala, kjer smo si spekli hrenovke. Izvedeli smo veliko zanimivega o travniških rastlinah in čemu je kal v preteklosti služil. Ko smo prišli s pohoda, smo imeli kratko predavanje o Šolski shemi. Na koncu smo celo profesionalno okušali domač ovčji sir.

Po kosilu smo imeli nekaj pavze, nato smo imeli še tri delavnice. Najprej smo spoznali endemita Bele krajine – črno človeško ribico. Nato smo s poskusom ugotovili, kakšna je kvaliteta vode, v kateri živi. Potem smo imeli delavnico vrvi in vozlov, kjer smo spoznali veliko novih in posebnih vozlov in se nato preizkusili v odvijanju začaranega vozla. Sledila je še zadnja delavnica – orientacija, kjer smo se sprehodili skozi Radence in turističnim točkam določali lego.

Na večernem programu smo danes imeli zanimive socialne igre, nato pa še sprostitev ob družabnih igrah. Pripravili smo se še na zadnjo noč, jutri pa že pripotujemo v Sežano.

Jon Adamič, 7. C

V petek dopoldne bomo imeli še hojo po vrvi in igre v naravi.