11. december, 2023

Učenci sedmih razredov, so v ponedeljek 20.11 v okviru izbirnega predmeta Obdelava gradiv – les obiskali podjetje Alfastreet.

Uspešno sežansko podjetje s 25-letno tradicijo, se ukvarja z izdelavo elektronskih namiznih iger in plovil. Učenci so se sprehodili skozi proizvodnjo z najsodobnejšimi proizvodnimi linijami. Najprej so si pogledali vrhunsko opremljeno lesno delavnico Wood tech z lakirnico. Na oddelku Marine – Yachts so imeli priložnost pobližje pogledati manjše luksuzne jahte v različnih fazah izdelave. Ogled pa so zaključili na Gaming oddelku z igralniškimi avtomati. Učenci so skozi celoten ogled vneto postavljali vprašanja, na katera so odgovarjali predstavniki oddelkov. Imeli so priložnost spoznati celoten proces od načrtovanja izdelka, vmesne faze, polizdelke in vse do končnega produkta.

Učenci so spoznali, kako pomembno je načrtovanje, natančnost, inovativnosti in kvaliteta za uspeh podjetja, ki lahko s takimi kvalitetami preraste v uspešno podjetje s 25-letno tradicijo. V šolo so se sedmošolci vrnili z novim zagonom za lesno ustvarjanje in promocijskim materialom podjetja Alfastreet, Počkaj d.o.o..