V tednu od 2. 10. do 6. 10. je potekal teden otroka. Tudi v podaljšanem bivanju smo se tega tedna veselili, saj nam je prinesel veliko presenečenj. Ker je letošnja tem Zakaji in zatoji radovednosti?, smo si zastavili vprašanja iz različnih področij. Nanje smo odgovarjali vsak po svoje. Vsak učenec je imel možnost odgovoriti tako, da je na listek zapisal svoj odgovor in ga pripel k vprašanju. Tako smo dobili široko paleto odgovorov, ki sedaj krasijo hodnike nižje stopnje.

Poleg razmišljanja in odgovarjanja na različna vprašanja, je ta teden prinesel veliko presenečenj. Že v petek, 29. 9. se nam je predstavila plesna skupina ACD. Skupaj s plesnimi učiteljicami smo se naučili skupni ples. V malem večnamenskem prostoru je bilo res glasno in živahno.

V ponedeljek, 2. 10. nas je razveselilo Kulturno društvo mažoretke iz Povirja. Mažoretke so se nam predstavile s plesno točko. Očarani smo bili nad spretnim vihtenjem palice. Pokazale so nam obleko in pripomočke, ki jih uporabljajo. Učenci so se lahko preizkusili v plesu s cofi. Preizkusili so se tudi v vihtenju palice. Ugotovili so, da to ni tako enostavno kot je izgledalo pri nastopu.

V sredo smo v goste povabili gospo Vero Papič, ki nam je predstavila kamišibaj. Izvedeli smo, da izvira iz Japonske in da je bilo sprva to mini poulično gledališče. Vera nam je pripovedovala tri pravljice. Učenci so jo z zanimanjem poslušali.

Aktivnosti so popestrile popoldansko preživljanje časa v šoli. Kako nam je bilo »fajn« pa si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Za aktiv PB: Urška Žerjal

Teden otroka je res hitro minil.