V torek, 3. 10., so učenci imeli kulturni dan. V kulturnem domu Srečka Kosovela v Sežani so si ogledali baletno predstavo Ostržek v izvedbi DLBU Divača. Predstava je otroke resnično popeljala v čarobni svet baleta s čudovitimi koreografijami, kostumi in scenskimi učinki (kot piše na gledališkem listu).

Učencem so bile najbolj všeč meduze s svojimi pravljičnimi kostumi. Balet z glasbo je univerzalen jezik, ki bi ga morali spoznati, doživeti in ceniti vsi osnovnošolski učenci.

Po ogledu predstave so učenci imeli kratko malico v parku; potem pa so se odpravili po Kosovelovi ulici, mimo Kosovelovega doma, Kosovelovega kipa, Kosovelove spominske sobe v Kosovelovo knjižnico. Tam jih je sprejela knjižničarka Petra Hlača in jih popeljala po celi knjižnici. Učenci so se čudili velikemu številu knjig. Prebrala jim je hudomušno pravljico Racman in knjiga. Na koncu jim je zaželela, da bi »požirali« knjige, a ne tako kot Racman, ampak da bi brali in brali. Ob koncu našega druženja v knjižnici je ostalo še nekaj prostega čas za igranje, branje in gledanje knjig.