Na 56. obletnico bralne značke nas je na šoli obiskala otroška in mladinska pisateljica in pesnica, nedavno upokojena učiteljica Tatjana Kokalj.
Poznamo jo po številnih slikanicah, kratki prozi, romanih, pa tudi kot avtorico učbenikov in priročnikov za učitelje. Ogledala si je naše glasbene nastope in risbe in podelila priznanja učencem, ki so opravili bralno značko. Za ta dosežek nam je čestital tudi naš gospod ravnatelj.

Gospa Tatjana je bila rojena v Moravčah, a ima korenine tudi s Krasa.

Z nami je delila zgodbe o svojem odraščanju v učiteljski družini, selitvi v Ljubljano in o svojih pisateljskih začetkih s pravljico Snežinka.

Ker nas je zanimalo, od kje dobiva navdih za svoje zgodbe, je gospa Tatjana z nami delila svojo dogodivščino iz mladih let – mladostni spomin na rabutanje sadja, kazen in otroško maščevanje najdemo v  knjigi Krastača v nabiralniku. Skupaj smo spregovorili tudi o nasilju in o vrednotah odličnosti v šoli.

Prijetno druženje z nasmejano pisateljico nam bo ostalo v lepem spominu, letos nas je bralno značko osvojilo kar 518 učencev, za nami je uspešno bralno leto.