Drugi dan šole v naravi na Livških Ravnah nam je postregel z obilico dežja in megle, vendar nam to ni preprečilo, da ne bi raziskovali okolice. Nadeli smo si pelerine in šli na pot. Ena skupina se je podala na raziskovanje Kavkne jame, po povratku pa pisala haikuje na temo življenja v jami, druga skupina pa je raziskovala sledi živali v gozdu. Zaradi neugodnih vremenskih razmer so se učenci v dom vrnili nekoliko prej in delo nadaljevali v učilnici. Po večerji je sledil družabni večer, kjer so učenci uživali v domiselnih družabnih igrah, kjer so preizkusili svoje spretnosti.

V sredo dopoldne smo se podali na daljši pohod po Kolovratu, kjer smo raziskovali okolico, se naužili čudovitih razgledov ter si ogledali muzej prve svetovne vojne na prostem. Sprehodili smo se skozi rov, kjer so se v času vojne vihre borili vojaki na soški fronti. Učitelj Zoran nam je predstavil okoliške vrhove in zanimivosti okoliških krajev. V popoldanskem času se je ena skupina učencev preizkusila v lokostrelstvu, druga skupina pa se je podala na raziskovanje življenja v bližnjem potoku. V četrtek se skupini zamenjata. Po večerji so učenci spoznavali življenje soške postrvi.

Danes v četrtek nas je pričakalo sončno jutro. Ena skupina se je preizkusila v orientacijskem teku, druga skupina pa je spoznavala lišaje. V popoldanskem času se bosta skupini zamenjali. V večernem času nas čaka zaključni večer, v petek pa bo posvečen spoznavanju Kobarida. Od tu se bomo v zgodnjih popoldanskih urah vrnili v Sežano.