Na šoli smo pričeli s projektom »OBJEMIMO SVET S KORAKI«, s katero bi radi učence spodbudili h gibanju. Kot nam je vsem znano, se pri učenju na daljavo pojavlja velik problem – zmanjšana telesna aktivnost, zato smo se odločili popestriti vaš in naš vsakdan in vas pritegniti skupaj z nami na svež zrak in h gibanju. Naš cilj je skupaj prehoditi obseg sveta, ki znaša 40.075km. V aktivnost bodo vključeni vsi učenci in učitelji šole.

Priporočamo, da aktivnosti izvajate večkrat na teden. Držimo se skandinavske miselnosti, ki pravi, da: »Ni slabega vremena, so samo slaba obutev in oblačila«!  V današnjem času je ohranjanje stika z naravo še toliko bolj pomembno. Hoja pa je športna aktivnost, ki je dosegljiva vsakomur.

Predlagamo, da izberete različne poti, dolžino prehojene poti pa spremljate s pomočjo aplikacij na telefonu (npr. SportsTracker), pametne ure ali e-zemljevida. Za vpisovanje prehojene razdalje imate spodaj priloženo povezavo do skupne excelove tabele, ki bo samodejno seštevala km za celoten učiteljski kolektiv. Te bomo sešteli skupaj s prehojenimi kilometri učencev. 

Z aktivnostjo pričnemo v ponedeljek, 25. 01.2021 in zaključimo 8. marca. Skupno prehojeno razdaljo bomo spremljali na šolski spletni strani. Akcijo bomo obeležili 18. marca ob dnevu šole.

Naš projekt ‘Objemimo svet s koraki’ se je zdel zanimiv tudi RTVju. Prispevek iz Slovenske kronike: 
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174753475?s=tv

Prispevek radio Kp: Povezava do prispevka
Prispevek v živo: Povezava do prispevka

(Skupno 492 obiskov, današnjih obiskov 4)