OBVESTILO – SREDA, 19.5.2021
Obveščamo vas, da se je v 7. a razredu pojavila okužba učenca s Covid-19. Glede na zadnji stik (petek) je po navodilih NIJZ-ja odrejena karantena za celoten oddelek 7. a do vključno nedelje, 23.5.
V navedenem oddelku bo pouk potekal na daljavo.


OBVESTILO – TOREK, 30.3.2021
V šoli so vsi oddelki, razen 9. c, ki bo do 11.4.2021 nadaljeval z delom na daljavo. Novih okužb med učenci ali učitelji, ki bi vplivale na potek vzgojno-izobraževalnega dela, ne beležimo.


OBVESTILO – PETEK, 26.3. 2021
Danes ne beležimo nobene nove okužbe med učenci ali učitelji.
V ponedeljek, 29.3.2021 se v šolo vrača še 7 oddelkov iz karantene;
1.b, 1.c, 3.a, 4.d, 6.c, 9.a, 9b.


OBVESTILO – ČETRTEK, 25.3. 2021
Novih okužb med učenci ne beležimo, trenutno je okuženih 5 + 2 (v tem tednu) učitelja, 6 učiteljev je s svojimi oddelki še v karanteni. Danes se je v šolo vrnilo 11 oddelkov iz karantene. Za noben oddelek ni bila odrejena karantena na novo.


OBVESTILA – SREDA, 24.3.2021

Na današnji dan nimamo nobenih javljanj o dodatnih okužbah med učenci oziroma zaposlenimi, ki bi vplivale na potek oziroma organizacijo vzgojno-izobraževalnega dela.


OBVESTILO O ZAKLJUČKU KARANTENE – VRNITEV V ŠOLO

Jutri, v četrtek 25.3.2021 se (po strokovnih navodilih epidemiologa NIJZ in zagotovilu strokovnih služb) v šolo vračajo učenci:

razredna stopnja – 2.a; 3.e; 5.c

predmetna stopnja – 6. a

                                      7. b, c, d, e

                                      8. a, c, d

Apeliramo, da pridejo v šolo samo ZDRAVI učenci in seveda učenci, ki v domačem okolju niso bili v tesnem stiku z okuženimi osebami. V tem času je naša najpomembnejša naloga skrb za zdravje in ohranjanje zdravja ter ukrepanje, ki v največji možni meri preprečuje, da bi se okužba širila.

Hvala, ker aktivno in odgovorno sodelujete pri organizaciji našega in seveda tudi vašega dela.

Ponovno se pogovorite prosim tudi z vašimi otroki in jih opozorite na dosledno spoštovanje ukrepov tudi izven šole in na resnost trenutne situacije v širšem okolju.

V kolikor ste zaskrbljeni glede prihajanja vašega otroka v šolo, izberite pot, ki se vam v tem trenutku zdi najbolj varna za zdravje vašega otroka in družine.

Vse dobro vam želim in vas lepo pozdravljam

Bojana Škabar

v. d. ravnatelja/ice


OBVESTILA – TOREK, 23.3.2021

Okužba učenec/ka + 2 (gre za okužbe v oddelkih, ki so že v karanteni)

Okužba učitelj + 2 (1 RS + 1 PS) učitelji niso imeli tesnih stikov oziroma oddelki so že v karanteni

Po današnjih, uradno sporočenih podatkih, je okuženih 29 učencev in 6 učiteljev OŠ Sežana.


OBVESTILA – PONEDELJEK, 22.3. 2021:

V karanteno – delo na daljavo odhajata 1. C in 9. C – od  torka, 23. 3. do nedelje, 28. 3. 2021 – okužba učenec/ka (stik v ožji družinski sorodstveni povezavi).


OBVESTILA – NEDELJA, 21.3. 2021:

OKUŽBE UČENCEV – DODATNO POJASNILO

Spoštovani starši,

glede na objave v medijih (Primorske novice, Pop TV ) o številu oddelkov v karanteni na naši šoli oziroma okuženosti učencev in učiteljev, bi vam rada sporočila (in vas tudi na nek način pomirila), da kljub temu, da je 16 oddelkov v karanteni in dela na daljavo, stanje na šoli glede naraščanja okužb med učenci trenutno ni alarmantno (čez vikend ni novih javljanj okužbe).

V karanteno – delo na daljavo so šli oddelki, kjer smo dobili sporočilo, da je okužen (samo) en učenec – ravno zato, da okužbo takoj zajezimo, da se ne bi nekontrolirano širila med sošolci oziroma na šoli. V nekaterih oddelkih se je okužba pri še kom pojavila kasneje, v času, ko so že bili doma – vendar v manjšem številu. (vsaj kolikor nam je bilo sporočeno).

Glede na to, da našo šolo obiskuje skoraj 900 učencev, ocenjujemo, da je trenutno število okuženih učencev okrog 2-3%.

Naša najpomembnejša naloga je zagotavljati učencem, ki prihajajo v šolo varno zdravstveno okolje – in pri tem smo zelo, zelo pazljivi, pri čemer ne moremo vedeti, kaj nam prihodnost prinaša.

Na tem mestu ponovno apeliram na vse starše, da otrok, ki kašljajo, kihajo, kažejo znake prehlada itd …. ne pošiljate v šolo !

V kolikor ste zaskrbljeni glede prihajanja vašega otroka v šolo, izberite pot, ki se vam v tem trenutku zdi najbolj varna za zdravje vašega otroka in družine.


OBVESTILA – PETEK, 19.3. 2021:

Zaradi okužbe učenca v 3.a ostajajo tudi učenci tega oddelka od sobote, 20.3. 2021 do vključno petka 26. 3. 2021 v karanteni.
Pouk za učence bo potekal na daljavo.

(Skupno 9.657 obiskov, današnjih obiskov 10)