Tudi v tem šolskem letu so učenci 3. razredov sodelovali v bralnem projektu Naša mala knjižnica, kateri glavni namen je vzpodbuditi ljubezen do branja. Tekom leta so prebirali in reševali tudi različne naloge, ki so sestavni del Ustvarjalnika.

V aprilu so aktivno sodelovali v Zoom srečanju z belgijskem pisateljem in ilustratorjem Janom De Kinderjem. Prisotni učenci različnih šol iz vse Slovenije so ga povprašali, kje dobiva ideje za pisanje, o čem najraje piše, …

Po poslušanju stripa o Tinetu in Binetu pa je Eli Šinigoj iz 3. c razreda zapisala zanimivo zgodbo in je prejela prvo nagrado naliterarno-likovnem natečaju NMK. V Ljubljani se je udeležila veleslavnostnega kamnožerskega srečanja s slovenskima ustvarjalkama Aksinjo Kermauner in Janjo Plazar, avtoricama knjige Kamnožerjiter češkima ustvarjalcema Galino Miklinovo, ki je kamnožerskim bitjem podelila likovno podobo in znanim pisateljem Petrom Stanćikom, ki se je podpisal pod priljubljeno serijo pustolovskih knjig o klanu H2O. Na dogodku je Eli prejela tudi knjižno nagrado.

Eli, čestitke! Veselimo se tvojih nadaljnjih zgodb.

Tadeja Bogdan,

mentorica